Zorg voor interieur advies

Sfeer Kwesties, Suzan Krabbe, ergotherapeut en interieuradviseur. Ervaring in de zorg en specialist in creëren van sfeer en bedenken van concepten. Enthousiast, eigenwijs en
onafhankelijk.

INTERIEUR ADVIES

Hoe pak je de inrichting of re-styling van een zorginstelling, kantoor of woonkamer aan? Hoe combineer je levensloopbestendig wonen met een stijlvol interieur? En welke kleuren en materialen zijn geschikt? Waarom is het van belang om vroeg in het verandertraject na te denken over sfeer?

 

Comfortabel, mooi en ergonomisch zijn uitgangspunten voor SfeerKwesties om een ruimte prettig te ervaren. Het maakt niet uit of we er wonen of werken, een beperking hebben of ziek zijn. We voelen ons fijn en zijn productief in een ruimte waar de sfeer goed is. 

Lees meer
Maar hoe realiseer je dat? Wat heeft een ruimte nodig om de juiste sfeer te creëren? Welke indeling, kleuren, materialen en meubilair roepen dit gevoel op? En hoe zorg je juist voor eenheid of rust in een ruimte?

Een interieuradvies bestaat uit diverse onderdelen, te beginnen met een kennismakingsgesprek. Op locatie inventariseert Suzan de huidige knelpunten, wensen, gebruiken en gewoonten van de bewoners, doelgroep of personeel. 

Vervolgens wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn, wat SfeerKwesties daarin kan betekenen en hoe een traject er qua doorlooptijd, interactie en kosten uitziet.

Maatwerk is de enige manier om tot een goed advies te komen dat geheel aansluit bij de identiteit van uw bedrijf, zorginstelling of woning.

Sfeer Kwesties gaat gezamenlijk met u aan de slag om het juiste concept te ontwikkelen.

‘Beelden zeggen meer dan 1000 woorden’, daarom wordt er veel met moodboards gewerkt. Door middel van een moodboard kan een concept goed gevisualiseerd worden en is de visie voor alle betrokken partijen duidelijk.

OVER SUZAN

SfeerKwesties is opgericht door Suzan Krabbe vanuit de passie om mensen in een stijlvolle omgeving te laten wonen en werken. Deze omgeving heeft soms aanpassingen nodig, in verband met beperkingen van de bewoner. Ook dan zorg ik ervoor dat het er mooi uitziet. 

Suzan heeft de afgelopen jaren ervaren dat mensen veel meer tevreden, rustiger en productiever zijn in een omgeving waar ze zich thuis voelen. Als de sfeer klopt, dan voel je dat.

Lees meer
De afgelopen 20 jaar heeft Suzan als ergotherapeut in verschillende (zorg)settingen gewerkt en ervaring opgedaan bij nieuwbouw, verbouwingen en aanpassingen in zorginstellingen. Ook heeft zij een WMO achtergrond en adviezen bij particulieren thuis gegeven. Hulpmiddelen en voorzieningen aan laten sluiten bij de behoeften van bewoners was haar voornaamste taak.

In 2007 heeft Suzan de opleiding interieurstyling aan de Academie Artemis afgerond.

Met veel ervaring in de zorg en met passie voor interieurs, heeft zij de afgelopen jaren uiteenlopende bedrijven en particulieren van vakkundig interieuradvies voorzien. Bij de inrichting van kantoren, ligt het accent meer op ergonomie en dynamisch werken. Bij particuliere klanten is het advies heel divers, de ene keer is de vraag om eenheid te creëren en de andere keer is licht een belangrijk thema

Ergotherapie en interieuradvies is een unieke combinatie, waar Suzan echt blij van wordt!

Van hostel tot bioscoop en van werkplek tot afdeling in een verzorgingshuis. Elke opdracht is uniek, net als de sfeer die gecreëerd wordt door middel van kleur, materiaalgebruik en meubilair.

VOOR WIE

Sfeer Kwesties en Zorg

Mijn missie is om zorginstellingen er mooi aangepast uit te laten zien. Ergonomisch voor het personeel en mooi voor iedereen die er woont, werkt of op bezoek is.
Lees meer
Dit zijn belangrijke uitgangspunten waarin zorgorganisaties een balans moeten vinden bij het inrichten van een afdeling, woning of woongroep. 

Daarbij moet de sfeer en uitstraling passen bij uw cliënten en uw instelling. Kennis van de bewoners is essentieel in dit proces, waarna een afgewogen keuze kan worden gemaakt met betrekking tot meubilair, stoffering, kleur, licht, akoestiek en routing. 

Sfeer Kwesties en Bedrijven

Werken in een prettige omgeving verhoogt de productiviteit! Sinds enige tijd hoort daar ook de afwisseling van staand, zittend, lopend of fietsend werken bij.

 

Lees meer
Het begint natuurlijk bij een goed passende burostoel en bijbehorend buro, daarnaast is ook staand vergaderen en meubilair dat je uitdaagt om bijv. je houdingsspieren te gebruiken tijdens het uitvoeren van beeldschermwerk, steeds vaker een gewone zaak op kantoren.

Kleuren, materialen, akoestiek, indeling, ergonomie en licht zijn onderdelen die net zo belangrijk zijn voor een prettige, vaak onbewuste, goede sfeer bij de inrichting van een werkomgeving. En alles passend bij de identiteit van uw bedrijf!

SfeerKwesties en  Particulieren

Een verbouwing of re-styling op de planning, maar weet u niet zo goed hoe dit aan te pakken? Of komt u er samen niet uit, omdat u totaal verschillend denkt over hoe het eruit moet komen te zien? Hier heeft SfeerKwesties ervaring mee. 
Lees meer
Suzan Krabbe kan u na een vrijblijvend gesprek door middel van op maat gemaakte sfeerborden richting geven aan uw woonwensen. Als er overeenstemming is, wordt de sfeer uitgewerkt in kleur, materiaal, indeling en uiteindelijk meubilair en accessoires.

Heeft u nieuwbouw, verbouwing of re-styling op de planning staan en bent u benieuwd wat SfeerKwesties voor u kan betekenen? Neem dan contact op en Suzan  denkt graag met u mee.

Sfeer kwesties werkt onafhankelijk van leveranciers, dus per project wordt er bekeken wat de beste keuzes zijn.

REFERENTIE
PROJECTEN

Bedrijven

“We zijn onder de indruk van de mooie en inspirerende beelden op de moodboards van
Suzan. We hebben nu richting en visie hoe we ons huis verder zelf kunnen inrichten”
Laura uit Utrecht

Zorg

“Suzan heeft ons heel goed geadviseerd en met verrassende ideeën in de
sfeer die helemaal aansluit bij onze wensen. Dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken. Het
einsresultaat is dan ook zeer geslaagd!”
Jacco uit Hilversum